Popotovanje

Popotovanje.si – mojih TOP5 na seznamu želja

Vsak popotnik si zelo hitro izoblikuje seznam za svoja najbolj želena potovanja in destinacije. Ne morem reči, da sem prepotoval ogromno, prav tako pa ne malo. Dovolj, da vem kaj me zanima in privlači na destinacijah ter na kakšen način mi neko popotovanje najbolj ustreza. Predstavljam vam trenutno mojih TOP5 destinacij, ki si jih želim obiskati.

5. Peru

Machu Picchu - izgubljeno mesto Inkov je ena izmed večjih svetovnih destinacij.
Machu Picchu – izgubljeno mesto Inkov je ena izmed večjih svetovnih destinacij.

Seveda vsi več ali manj poznajo Machu Picchu, a dejstvo je, da Peru poleg izgubljenega mesta Inkov skriva in ponuja še precej več. Tukaj je še Amazonski pragozd, Andi, pa najvišje ležeče jezero na svetu Titikaka, ki se nahaja na nadmorski višini več kot 3.800m. Eden izmed globljih kanjonov, ki jih je kadarkoli ustvarila reka – kanjon Colca. Ta zgleda še posebej zanimiv, če sodim po slikah, ki jih najdem na internetu. Terase, ogromno zelenja po dolinah in v daljavi vasice… Idealno za dva do tri tedenski backpacking.

4. Aljaska

Aljaska - izredno zahtevno življenjsko okolje, ki ponuja tudi veliko doživetij.
Aljaska – izredno zahtevno življenjsko okolje, ki ponuja tudi veliko doživetij.

Zadnje mesece sem veliko brskal in iskal informacije o Aljaski. In bolj kot sem raziskoval, bolj sem začel ugotavljati, da je zaradi okolja v katerem se nahaja nekaj zares posebnega. Tako kar zadeva samo življenje človeka, njegovega položaja in iznajdljivosti v tako zahtevnem okolju, kot tudi sama narava in doživetja, ki ji ponuja. Zagotovo bi si privoščil od tri do pet dnevni trekking v naravi in iskal priložnost za opazovanje narave, živali in okolja, ki ga boste težko našli kjerkoli drugje na svetu. Idealna lokacija v času poletja.

3. Japonska

Japonska kultura in zgodovina imata v sebi nek skrivnostni čar, ki me kar vleče tja.
Japonska kultura in zgodovina imata v sebi nek skrivnostni čar, ki me kar vleče tja.

Japonska kultura in z njo povezana skrivnostna zgodovina me je od nekdaj mikala in impresionirala. Hkrati pa je to tudi dežela, ki ponuja ogromno raznolikosti – na eni strani lahko doživite neokrnjeno naravo in pridih tradicionalnega načina življenja, na drugi strani pa vrvež tehnološko naprednih velikanskih mest. Edini pomislek, ki ga imam je verjetno cena potovanja. Japonska je namreč ena izmed najdražjih destinacij, sploh če jo imate namen raziskovati po dolgem in po čez. Denarnica bo že za 14 dni pošteno nasrkala, kaj šele za kakšen teden dlje.

2. Sri Lanka

Sigirya - 200m visoko skalovje v centralnem delu Sri Lanke
Sigirya – 200m visoko skalovje v centralnem delu Sri Lanke

Sri Lanka je otok, ki ga je vredno prepotovati s “culo na rami”. Je ena izmed najbolj zaželenih destinacij za popotovanje predvsem turistov iz Evrope. V njej je še nedolgo tega nazaj divjala 25 let trajajoča vojna, ki pa je za seboj pustila velik pečat. Življenje tam je poceni, na svojo vrsto pa bodo prišli vsi popotniki, ki poleg tega, da radi kaj novega vidijo in doživijo, nekaj dni dopusta preživijo tudi na čudovitih plažah in morju. Je dom templjev, narave, živali in zanimive kulture (vpliv Hinduizma in Budizma). Maska za potapljanje je obvezen del opreme. Dva tedna bi morala biti dovolj, da dobite dober vtis o deželi in življenju tam.

Najbolj zaželeno popotovanje – Madagaskar

Lemur - žival, ki jo boste v svojem naravnem okolju našli samo na Madagaskarju
Lemur – žival, ki jo boste v svojem naravnem okolju našli samo na Madagaskarju

Vse bolj in bolj me za popotovanja privlačijo destinacije, kjer je možno videti veliko živali v svojem okolju, neokrnjeno naravo, znamenitosti iz zgodovine in druge zanimivosti. Beton, zgradbe, mesta – tega sem se nekako že nasičil. Najbolj mi ustreza “backpacking” način potovanja in popotniki, ki so že obiskali Madagaskar pravijo, da je ravno za Madagaskar ta najboljši. Pozabite na živalske vrte. Več tisoč vrst različnih živali, tropski deževni gozd, čudovite plaže in koralni grebeni – vse to in še več vas čaka, da jih odkrijete. Moja trenutno najbolj zaželjena destinacija. Trije tedni bi bili idealni.

Nikar ne spreglejte tudi teh člankov:

TOP5: Chiang Mai (Sever Tajske) Za Tajsko bi lahko rekel, da je ena tistih dežel, ki jo enostavno moraš vsaj enkrat v življenju obiskati, če ne vsaj še enkrat ali dvakrat več. Sicer izredno turistično popularizir...
Kanarski otoki (Tenerife) – TOP5 O mojem programu raziskovanja Kanarskih otokov sem se razpisal že slab mesec nazaj. Zdaj, ko sem videl Tenerife (Kanarski otoki) lahko samo še rečem, da so presegli moja pričakovan...
New York (ZDA); mojih TOP5 New York. Big Apple mu tudi pravijo. Dolgo časa je bil ena izmed mojih najbolj želenih destinacij. Dosegel je pravzaprav to, da me danes večja mesta skoraj ne impresionirajo več. D...
London – mojih TOP5 Dolgo časa je bil na mojem seznamu zelo visoko city break v Veliki Britaniji - Londonu. Letos sem ga končno spravil pod streho. Za čas mojega obiska, ki je trajal tri cele dni, sem...

Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja