nizkocenovni prevozniki

Nizkocenovni prevozniki od A do Ž 2.del

V prvem delu smo ugotovili, zakaj so nizkocenovni prevozniki lahko tako poceni. V tem delu, pa si bomo pogledali najbolj poznane, oziroma tiste, s katerimi se boste najverjetneje srečali, ko boste potovali po Evropi. Dodali bomo tudi dva precej poznana prevoznika, ki sicer nista evropska, ponujata pa linije iz Severne Afrike in bližnjega Vzhoda v Evropo. Glavna nit bodo predvsem pravila, ki jih imajo omenjeni nizkocenovni prevozniki glede ročne prtljage in povprečna doplačila za dodatno » check-in« prtljago.

nizkocenovni prevozniki

Dodatna prtljaga – da ali ne in o tem, kako si pripraviti ročno prtljago, si lahko preberete v blog zapisu mojega sodelavca TUKAJ.

Seznam najpogostejših nizkocenovnih prevoznikov.

Ryanair: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x20 cm in ena manjša torba do 35x20x20 cm. Skupna teža ne sme presegati 10 kg. Doplačila za do 15 kg dodatne prtljage v eno smer se gibljejo od 15 EUR pa do 40 EUR odvisno od dolžine leta.
Easyjet: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x45x25 cm. Pri ročni prtljagi ni omejitve glede teže, edini pogoj je, da jo lahko sami brez pomoči namestite v predal nad glavo. Doplačila za do 20 kg dodatne prtljage v eno smer se gibljejo od 15 EUR pa do 35 EUR.
Wizzair: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 42x32x25 cm. Doplačila za do 23 kg dodatne prtljage v eno smer so od 15 EUR pa do 45 EUR.
Eurowings: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x23 cm. Teža ne sme presegati 8 kg. Doplačila za do 23 kg dodatne prtljage v eno smer – od 15 EUR do 30 EUR.
Volotea: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x20 cm. Teža ne sme presegati 10 kg. Doplačila za do 20 kg dodatne prtljage v eno smer se gibajo od 12 EUR do 58 EUR.

nizkocenovni prevozniki

Vueling: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x20 cm. Teža ne sme presegati 10 kg. Doplačila za do 23 kg dodatne prtljage v eno smer se gibajo od 10 EUR naprej.
Pegasus: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x20 cm. Teža ne sme presegati 8 kg. Pegasus ne ponuja samostojnega doplačila za prtljago. Namesto tega ponuja 4 pakete, ki si jih izberete glede na vaše potrebe.
Transavia: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x25 cm. Teža ne sme presegati 10 kg. Doplačila za do 15 kg dodatne prtljage v eno smer se gibajo od 11 EUR do 26 EUR.
Airarabia: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x40x20 cm. Teža ne sme presegati 10 kg. Doplačila za v eno smer do 15 kg 15 EUR, za do 20 kg 20 EUR, za do 30 kg 30 EUR itd.
Flydubai: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x45x25 cm. Teža ne sme presegati 7 kg. Doplačilo za dodatno prtljago v eno smer je od 2,89 EUR/kg dalje.

Cene za dodatno prtljago, ki so navedene tukaj veljajo, če prtljago doplačate preko spleta. Doplačila na letališču so bistveno višja.

Zgoraj je naštetih samo nekaj najbolj pogostih nizkocenovnih prevoznikov.

Nekaj jih najdete še tukaj: FlyNiki, HOP!, Jetairfly, WOW air, Norwegian, Flybe, Jet2.com, AirBaltic, Aerlingus, Monarch Airlines, SmartWings, itd.

Mini namig:
Če vas potuje več skupaj, pa bi vseeno radi vzeli malo več dodatne prtljage, se dogovorite, da jo spakirate samo v en dodaten kovček, tako da doplača samo eden od vas. V tem primeru boste še vedno lahko potovali zelo poceni in z malo dodatne prtljage.

Toliko v drugem delu o nizkocenovnih prevoznikih v Evropi. V tretjem delu pa gremo v Azijo. Se beremo.

Nikar ne spreglejte tudi teh člankov:

Nasvet: Kako izbrati hotel in kje ga rezervirati? Znanci, prijatelji in sodelavci se pogosto name obrnejo za pomoč pri iskanju ugodnih ponudb za potovanja in dopust. Skozi pogovor z njimi ugotovim, da večina prisega zgolj na rezer...
Karierna priložnost; postanite del ekipe Qatar Air... Qatar Airways v svoje vrste vabi nove obraze Qatar Airways - trenutno najboljša letalska družba na svetu vam ponuja izjemno priložnost. Postanete lahko del njihove družbe oziroma ...
Popotovanje.si nasvet: Kako ostati povezan v tujin... Dejstvo je, da danes že skoraj vsi mobilni operaterji nudijo neke naročniške pakete, ki za popotovanje vključujejo toliko in toliko prenosa podatkov v tujini, pa pogovorov v tujini...
PotPodNoge.si – stran za izredno ugodna popo... Ko načrtujem pobeg na lepše, se velikokrat znajdem v dilemi ali bi lahko našel letalske vozovnice in/ali dobro namestitev še ugodneje. No, pred meseci pa je skupina prijateljev sta...

Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja