Nizkocenovni prevozniki od A do Ž 3.del

V drugem delu smo si pogledali, kateri so najbolj pogosti nizkocenovni prevozniki v Evropi. V tretjem delu pa se selimo v Azijo, Avstralijo in Novo Zelandijo.

V Aziji je letalski promet zelo razvit, da bi lahko brez problema rekli, da letala vozijo bolj pogosto kot na primer avtobusi in vlaki.

Glavna nit bodo predvsem pravila, ki jih imajo omenjeni nizkocenovni prevozniki glede ročne prtljage in povprečna doplačila za ” check-in” prtljago.

nizkocenovni prevozniki

Dodatna prtljaga – da ali ne in o tem, kako si pripraviti ročno prtljago, si lahko preberete v blog zapisu mojega sodelavca TUKAJ.

Seznam najpogostejših nizkocenovnih prevoznikov.

AirAsia: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x36x26. Teža ne sme presegati 7 kg. Zraven pa imate še lahko torbo za prenosnik ali ročno torbico. Koliko boste doplačali za dodatno prtljago pa si lahko izračunate TUKAJ.

Cebu Pacific Air: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x36x23. Teža ne sme presegati 7 kg. Koliko boste doplačali za dodatno prtljago pa si lahko izračunate TUKAJ.

Jetstar: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x36x23. teža ne sme presegati 7 kg. Na strani ni izrecno napisanih cen koliko stane doplačilo za dodatno prtiljago.

Nok Air: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x36x26. Teža ne sme presegati 7 kg. V ceni je vključeno tudi dodatnih 15 kg prtljage.

Tiger Air: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 54x38x23. Teža ne sme presegati 10 kg. Na strani ni izrecno napisanih cen koliko stane doplačilo za dodatno prtiljago.

Firefly: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 56x36x23. Teža ne sme presegati 7 kg. Na strani ni izrecno napisanih cen koliko stane doplačilo za dodatno prtiljago.

Indigo: 1x ročna prtljaga do maksimalnih dimenzij 55x35x25. Teža ne sme presegati 7 kg. V ceni je vključeno tudi 15 kg dodatne prtljage.

Cene za dodatno prtljago, ki so navedene zgoraj veljajo, če prtljago doplačate preko spleta. Doplačila na letališču so bistveno višja!

Zgoraj je naštetih samo nekaj najbolj pogostih nizkocenovnih prevoznikov.

Mini namig:
Če vas potuje več skupaj, pa bi vseeno radi vzeli malo več dodatne prtljage, se dogovorite, da jo spakirate samo v en dodaten kovček, tako da doplača samo eden od vas. V tem primeru boste še vedno lahko potovali zelo poceni in z malo dodatne prtljage

Toliko v tretjem delu. V zadnjem četrtem delu pa se selimo še v Severno in Južno Ameriko.

Nikar ne spreglejte tudi teh člankov:

Lonely Planet – ugodno do vodiča z brezplačn... Vsako popotovanje se ponavadi začne s pripravami nanj. Ena izmed najboljših stvari ali pripomočkov, ki vam bodo to še kako olajšali, pa so turistični vodiči. Verjetno vsi poznate n...
Je potovati na letališče z lastnim prevozom res na... Ljubljana nima najboljših povezav za destinacije širom sveta oziroma lahko v večini primerov iz letališč v sosednjih državah najdete bistveno ugodnejše letalske vozovnice. In nič k...
Popotovanje.si nasvet: Kako ostati povezan v tujin... Dejstvo je, da danes že skoraj vsi mobilni operaterji nudijo neke naročniške pakete, ki za popotovanje vključujejo toliko in toliko prenosa podatkov v tujini, pa pogovorov v tujini...
Nizkocenovni prevozniki od A do Ž 2.del V prvem delu smo ugotovili, zakaj so nizkocenovni prevozniki lahko tako poceni. V tem delu, pa si bomo pogledali najbolj poznane, oziroma tiste, s katerimi se boste najverjetneje s...

Odgovori

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja